Weekend
Door: chantalroetgerink
Blijf op de hoogte en volg Chantal
04 Oktober 2010 | Suriname, Paramaribo
Ik had graag begonnen in het Sranan Tongo, maar t is nog vrij moeilijk om deze populaire Surinaamse taal onder de knie te krijgen. De niet zo boeiende woordjes als hallo, ja, nee en alles goed heb ik al wel opgenomen in mijn vocabulair.
Ik leer dus toch ook nog wat hier;)
Verder het weekend kwam dr aan. Donderdagavond lekker gegeten bij zus en zo en daar fijn genoten van een Djogo en een fantastische franse B-film. Toch wel gezellig.
Daarna zijn we naar Havanna lounge geweest en hebben we daar even weer onze heupjes laten swingen.
Vrijdag hebben we lekker uitgeslapen, en hadden we wel zin om even de Surinaamse kledingdracht te bekijken en hebben we wat winkeltjes bezocht, in het begin zag het er niet echt veel belovend uit maar uiteindelijk zijn we toch met wat leuke setjes thuisgekomen.
Die avond hadden we een afspraak met tante Poeha en oom Soe. Daar aangekomen stond er een fijn buffetje met sate (hert, kip en rund) klaar heerlijk. Wel erruug scherp:O, maja indisch he.
De zaterdagmiddag hebben we lekker besteed aan het zwembad, wel had ik iets teveel zon gezien en kwam ik als een lobster terug van het zwembad ghehe.
De zoon en schoondochter van tante Poeha hadden ons de vorige avond aangeboden om gezellig met hun mee te gaan naar een karaokeavond. Ik dacht erg leuk, maar uiteindelijk viel het behoorlijk tegen. We kwamen aan en daar stonden verschillende tuinsets. Niet echt wat je verwacht van een karaoke avond dus al gauw besloten we te gaan naar een salsaclub waar we nog wat hebben gedronken.
Daarna hebben we onze avond afgesloten in Zsa Zsa Zzu.
De zondag was een relaxt dagje en vooral bijkomen. We hebben even aan het zwembad gezeten, wat gegeten bij het Vat en toen lekker op tijd gaan slapen. Heerlijk!:D
Natuurlijk komt dan ook weer het begin van de normale werkweek. En ja hoor vanochtend om 6 uur ging de wekker weer.
Vandaag was het erg leuk op het werk, je leert steeds meer mensen kennen en de mensen leren jou ook kennen. Ik krijg meer taken en kan me ook steeds beter zelfstandig redden.
Nu op naar de andere drie dagen werken en dan weer weekend!:)
AJU!
04 Oktober 2010 - 23:22
Maarten:
Heejj! Nou ben ik eens de eerste...
Mooi verhaal weer!
Altijd leuk om op de hoogte te blijven.
Op naar het volgende weekend dus! :)
x -
05 Oktober 2010 - 06:25
Leonie:
Hee channie!
Meer je best doen op het Sranan Tongo, dan kun je het mij ook nog leren:p! Leuk om je verhalen te lezen trouwens!
XX -
05 Oktober 2010 - 08:43
Michelle:
Chantal doe eens ff je best op die taal, kun jij ons ook nog wat leren als je weer thuis bent :P Je hebt niet voor niets 3 dagen per week weekend haha ;)
Maar ff serieus... Leuk dat je stage steeds beter verloopt en dat je jezelf al mooi kunt redden.
En al dat stappen daar, zou ik ook wel oren naar hebben! Maak er nog ff wat moois van en tot snel maar weer!
Kus -
05 Oktober 2010 - 18:04
Marlot Vehof:
hahaha
tante poeha
HAHAHA
dat klinkt zo weej wel
hahahaha
MAAR mooidat het goed bevalt mejonge!
we moeten binnekort weer ff skypen moet heeeeeeeeel veel vertellen namelijk wat niet op mijn waarbenjij kan worden gezet :P