Zeilen, OK, brownsberg en dolfijnen
Door: chantalroetgerink
Blijf op de hoogte en volg Chantal
14 November 2010 | Suriname, Paramaribo
Het leven hier gaat nog steeds zijn gangetje. Ik ben er al goed aan gewend en t bevalt me wel!
We hebben alweer een aantal weekjes stage lopen erop zitten. T gaat echt snel, afgelopen week mocht ik stage lopen op de OK. Ik dacht lekker flex, weinig doen en veel nieuwe dingen zien. Het was echt een hele ervaring heb veel dingen kunnen zien. Maar heb wel flink wat spataders erbij gekregen van het lange staan (ja je hoort het goed min 6 uur lang) bij alle operaties puuu.
Vorige week zondag waren we uitgenodigd om te gaan zeilen. Aangekomen bij de ligplaats van we zeilboot maakte we kennis met de kapitein Johnson en kapitein Willem. En niet te vergeten Clement onze dokter aan boord. T was echt een stylie dagje met veel zon en een kleine alcoholische versnapering. T dagje hebben we nog even fijn afgesloten met een 4 sterren maaltijd van de Pizzahut. Die avond was t al gauw duidelijk k was lekker verbrand incl brandblaar op mijn neus en kin haha:). Dus smeren maar weer met die aftersun.
Dit weekend hadden we twee tours, Brownsberg en dolfijnen.
Allereerst zijn we ons weekend opnieuw begonnen in Havanna, t was weer een goed avondje met daarna nog even een afterparty.
Een goed begin van t weekend weer dus. Zaterdagochtend moesten we ons om 8 uur melden bij Blue frog voor ons uitje naar Brownsberg. T vinden van de vertrekplaats was al een hele klus, we waren zo ongeveer 4 straten omgelopen. En na een aantal keren vragen en een belletje kwamen we toch uiteindelijk aan bij Blue frog. Daar stond onze gids al te wachten met een man, genaamd Peter die ook een bezoekje ging brengen aan brownsberg. Na een heerlijk tukje in de bus, kregen we de mededeling dat de motor een beetje problemen gaf. En ja hoor na nog geen half uur stonden we gezellig met zijn 4en. Met een overhitte motor langs de kant van de weg, ergens in een onbewoond stuk van Suriname. De gids ging op zoek naar water en zo tufte we verder na Brownsberg. Na ongeveer 4 stops omdat de auto even weer moest afkoelen, ging de motor helemaal stuk en stonden we halverwege de Brownsberg te wachten op een lift.
We werden opgepikt door een pickup waarin we mee konden liften achterin de bak.:)
Na ongeveer 3 uur waren we dus eindelijk aan gekomen op de Brownsberg en daar begon onze klim. Met onze goeie touristenoutfit en stok in onze hand deden we de afdaling naar de Irenewaterval (foto's zie hyves). Toen moesten we ook nog weer naar boven (pff wat een pokkeeind, een uur pokkelen in de bush, nee we waren er nog niet we gingen nog even een bezoekje brengen aan de Leonwaterval. Toen we boven waren vertelde onze gids dat we maar moesten wachten bij het winkeltje. Na ongeveer 1,5 uur en een paar Djogo's en nog steeds niets gehoord te hebben van onze gids, besloten we maar zelf een lift te regelen.
S'avonds was er Parbonight, een feest omdat het Parbobier 55 jaar bestond. Er was een groot podium en schermen. Veel optredens en fijne Surinaamse relax muziek. Om ons heen stonden verschillende negers, lekker te hossen. Na een vuurwerkshow en wat drankjes besloten we nog even naar la caf te gaan en uiteindelijk onze avond af te sluiten in Lounge 1.
Vanmiddag stond er nog een tripje dolfijnen spotten en zondsondergang op het schema. Lekker fit en vooral nuchter stonden hebben we vanmiddag dolfijnen gezien in de Suriname rivier erg leuk!:D De trip werd afgesloten op een plantage waar we konden kijken naar zonsondergang. Daar bij de plantage kwamen we nog een local tegen met wie we echt op de foto moesten (zie hyves), wat een tijger(L).
Na de trip hebben we nog even fijn gegeten bij Anisa,en nu lig ik heerlijk in bed.
Morgen alweer werken, nu weer op de afdeling. Weer een weekje alleen:(, Loes begint deze week op de OK. Dat wordt dus fijn luchen met de gezellig bouwvakkers:->.
Verder niet veel nieuws! We hebben nog 5 weekjes te gaan hier, dus jullie horen t nog!
Latersss!
15 November 2010 - 22:50
Henk Hofste:
Hoi Chantal, en natuurlijk ook Loes.
Ik had al veel eerder eens iets van me willen laten horen, maar er is iedere keer wel iets anders om te besluiten: "dat doe ik binnenkort wel 'n keer".
En nu moet 't (van mezelf)
Ik vind 't harstikke leuk om op deze manier iets van jullie belevenissen mee te krijgen. Natuurlijk hoor ik ook regelmatig wat van de jongens (M&W), de rest van de familie, en Loes sprekt Bram ook nog wel eens, voor zover ik meekrijg. Julie tellen al weer af overigens; nog maar 5 weken!!!
Wat 'n land, Suriname, als ik de verhalen zo lees. Prachtig toch. even 'n paar maanden niet alles volgens 't spoorboekje. En af en toe ook nog 'n beetje spannend ook. Zo stel ik me dat tenminste voor, als de bus midden in de bush het begeeft, of de reisleider niet terugkomt om je op de terugreis te begeleiden.
Ik begrijp ook dat jullie ondertussen zo ongeveer alle restaurantjes en barretjes in heel Paramaribo wel 'n keer gezien hebben. Af en toe spat de cultuur wel uit jullie verhalen.
Je vertelt ook regelmatig over jullie stage. dat komt over 't algemeen wel serieus over (lol mag en moet er overal wel eens getrapt worden, niet). waar ik wel benieuwd naar ben dat is, of het accent nu op werken ligt of dat je er toch ook wel veel van opsteekt. Hoe staat 't overigens met jullie stageverslagen? lukt dat 'n beetje?
Tot slot wens ik jullie nog een hele fijne, maar ook succesvolle tijd daar. Kom met een goed stageresultaat en nog veel meer mooie verhalen terug volgende maand in ons koude kikkerlandje (tis hier koud, miezerig en veel wind de laatste dagen). Voor ons geen terrasje zoals elke dag (bijna) voor jullie.
Groeten
Reini en Henk,
Maarten, Wouter en Susan
PS RZ dames 1 doen het nog steeds heel goed!!!!
16 November 2010 - 14:53
Chantal:
Hee Henk,
Wat leuk om wat van je te horen!
Fijn dat je het leuk vind om onze verhalen te lezen, onze tijd gaat echt snel hier. We zijn al helemaal ingeburgerd en hebben het ontzettend naar onze zin:).
Op stage leren we ook veel, vooral het handelen in onverwachte situaties, denk aan benodigheden die je in Nederland wel tot je beschikking hebt en hier niet, improviceren dus!
We zien elkaar gauw weer en hou t nog even rusig in Nederland! Tot gauw!
Groeten. -
17 November 2010 - 13:38
Jet En Theo En Mark:
He Channie
Hier ook nog even een reactie vanuit het mooie Delden. Overal zijn ze hier met de weg bezig. als we naar delden gaan, moeten we langs het kanaal rijden (met de auto natuurlijk, haha).
Maar we zijn blij dat het jou en loes goed gaat daar en dat jullie er toch wat van opsteken. Een hele ervaring weer rijker. We missen je hier wel. (snik,snik).
as. zondag komt sinterklaas aan in Delden, met de boot zoals gewoonlijk. ik ga nog wel even kijken. moet ook wel, anders krijg ik niks. ik zal hem even vragen of er voor jou ook nog wat bij is.
nog heel veel plezier en zie je gauw op skype.
gr. jet