Berg en dal
Door: chantalroetgerink
Blijf op de hoogte en volg Chantal
11 Oktober 2010 | Suriname, Paramaribo
Hier weer een avontuurtje van hepie en hepie.
Nou de week begon weer met van maandag t/m donderdag vroeg opstaan en werken.
Het was opnieuw een leuke week op stage. Je leert steeds meer en wordt steeds zelfstandiger en creativer in het bedenken van oplossingen. Ook de collega's worden steeds spraakzamer en we werden zelfs uitgenodigd voor een uitje op zaterdag naar Berg en dal. Maar dat later.
Ik ben er al wel achter gekomen dat het lastig wordt om hier mijn opdrachten te maken, maar ook daar zal ik wel een oplossing op kunnen vinden. Deze week ga ik beginnen hier echt aan te gaan werken.
Maar goed, nu even weer over het weekend want dat was weer zeer geslaagd!
Donderdagavond zijn we weer wezen eten bij Zus en zo, lekker onder een filmpje. Deze was echter zo saai dat we voortijdig maar naar huis zijn gegaan. S'avonds maakten we ons weer op voor een gezellig avondje Havanna. We hebben nog even bnn'ers gespot en daarnaast nog ff fijn onze heupjes los gegooid.:)
Vrijdag zijn we weer wezen zwemmen. Op het zwembad kregen we een telefoontje van de hoofdzuster met de vraag waar de gebitsprothese was gebleven van een patiënt.
Wij dachten oooh kuut! Maar na een tijdje verdween dat gevoel ghehe.
Na het zwembad hebben we niet echt veel gedaan, we hebben wat gegeten bij Broki een tentje aan het water. Maar toen ons stokbroodje eindelijk na bijna anderhalf uur kwam hadden we niet echt trek meer. Ook het hoofdgerecht viel helaas tegen.
Eenmaal thuis hebben we fijn Gtst gekeken (jaja, we hebben de dvd's van bram mogen ontvangen en kunnen ons even weer vermaken met Nederlandse televisie). Daarna zijn we naar het casino geweest daar hebben we nog even een paar SRDtjes uitgegeven en toen zijn we doorgegaan na la Caf. Het was er rustig, na een aantal drankjes te hebben genuttigd besloten we naar huis te gaan omdat we de volgende dag om 7 uur alweer paraat moesten zijn.
Zaterdagochtend moesten we ons tussen 7 uur en half 8 melden bij het ziekenhuis. Vanaf daar zou onze bus naar Berg en Dal vertrekken. Na wat slapen en anderhalf uur verder kwamen we hier aan. Het zag er leuk uit met allemaal hutjes aan de Surinaamse rivier.
We mochten hier gaan zitten en kregen Roti, een lekker pannekoek met mais en kouseband en wat saus. Daarna hebben we gezwommen en ons opgegeven voor het kayakken en de kabelbaan extreem.
Om 1 uur gingen we kayakken over de Suriname rivier, we gingen het oerwoud in en regelmatig werd er wel door iemand van de groep een goed begroeid stuk bezocht:).
Na het kayakken was het tijd voor onze klim naar de top van de berg om vanaf daar met een kabelbaan naar beneden te gaan. We kregen eerst een fijn pakje aan waar je zowaar de Mount Everest mee kan beklimmen (foto's zie hyves).
Na een beste klim naar de top van de berg kwamen we aan bij een soort van plateau, toen ik naar beneden keek en de rivier zag, werd ik toch wel zenuwachtig. Ik besloot maar als laatste te gaan en eerst even af te wachten of iedereen wel goed over kwam. Toen was het zover knetterszenuwachtig en na een aantal keren vragen of ik echt goed vast zat, ging ik over de kabelbaan naar de andere kant van het meer. HET WAS ZOOO GAAF! Eenmaal weer op vaste grond stond ik te trillen (herinnering bungee hihi:))
Na deze grote oversteek volgde er nog wat kleine en uiteindelijk werden we per boot weer naar onze plek gebracht.
Om 5 uur vertrokken we weer richting ons huuske en zijn we daar al gauw uitgeteld in slaap gevallen.
Zondag was opnieuw een lekker relaxt dagje. We hebben even het zwembad bezocht en 's avonds hadden we een uitnodiging om in een restaurant te komen eten. Met een lekkere maaltijd en een aantal wijntjes hebben we ons weekend weer goed afgesloten.
Vanmorgen ging de wekker weer om 6 uur, nog niet helemaal wakker trok ik mijn pakkie an en gingen we richting werk.
Het was een druk dagje met veel taken, o.a. opnames, ok en wondbehandeling.
Kortom weer aantal erg leuke dagen!
Latersss!
11 Oktober 2010 - 22:10
Maarten:
Klinkt goed nichtje! -
12 Oktober 2010 - 06:37
Marloes:
Hehe, de gebitsprothese nog teruggevonden? Lijkt me wel zo handig...haha. Leuke verhalen. Ik zou die opdrachten ook maar zo lang mogelijk links laten liggen, haha. Je stage klinkt erg leuk! En wat gaaf, die kabelbaan! Veel plezier, maar dat lukt wel zo te horen:-) -
12 Oktober 2010 - 12:07
Elvira:
Hoi, Hoi,
Wat fijn dat jullie het toch zo mooi hebben, en wat maken jullie toch wat mee.
Fijn dat de stage goed gaat, en de vrije dagen die jullie hebben zijn zo te horen ook erg gaaf.
je hebt ook leuke foto's.
Fijne week verder en de groetjes oet Hoksebarge. -
14 Oktober 2010 - 10:42
Hetty Strikker:
hallo Chantal. Voor het eerst jou site gezien. Leuke verslagen. Wat een spannende dingen doe je allemaal.Is het in Delden wel een beetje saai. geniet nog maar lekker. Groetjes hetty -
16 Oktober 2010 - 11:57
Wendy:
Leuk verhaal weer sjan. kus -
17 Oktober 2010 - 08:51
Irma Van Het Bolsche:
hallo chanie en loes geniet nog maar lekker dit kunnen ze jullie nooit meer afnemen nog veel plezier groetjes arjan irma -
21 Oktober 2010 - 12:21
Sabine:
Hey Chantal, ik lees dat je het geweldig leuk en toch leerzaam hebt daar in suriname. Geniet ervan voor je het weer is het alweer voorbij.
Groetjes en tot horens.