Week stage - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Chantal Roetgerink - WaarBenJij.nu Week stage - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Chantal Roetgerink - WaarBenJij.nu

Week stage

Door: chantalroetgerink

Blijf op de hoogte en volg Chantal

30 September 2010 | Suriname, Paramaribo

Hallooo allemaal!:D

Hier gaat alles prima! We hebben nog lekker kunnen genieten van ons eerste weekje vakantie. We zijn nog naar white beach geweest en hebben al avonturen beleefd met de wasmachine (denk aan centrifuge die wegtrilt en verkleurd wasgoed:^))
White beach was ook erg leuk alleen de boottocht was een drama, ons werd verteld de tocht duurd 1,5 uur. Nou surinaamse tijd werd het toch maar 3 uur. Pff ik had een decubituskont toen we aan waren gekomen.

Onze eerste week stage lopen zit er erop. Een cultuurshock, t was echt heel erg wennen. Het is er heel warm geen airco en je moet alles echt alles zelf doen. Op onze eerste dag geen begeleiding en moesten zelf maar een beetje uitzoeken wat we konden doen. Dit waren we absoluut niet gewend.
Ook de manier van werken is totaal anders als in Nederland.
S'ochtends begin je met een gebed van de dag, en daarop volgt het baden met kommen.
Ook de zusters en broeders spreek je niet met hun voornaam aan maar met hun achternaam.

Ik vond het moeilijk om mezelf nuttig te maken op de afdeling. Omdat ik nog niet goed de dagindeling weet van de afdeling. Wel hebben we leuke collega's.
S'middags om 1 uur hebben we lunchpauze mer overheerlijke Surinaamse gerechten haha;).
Toch gaan de dagen hier wel snel en denk ik dat we ons hier wel gaan vermaken. :-)

Verder hebben we deze paar dagen niet zoveel gedaan. We waren best moe en zijn eigenlijk alleen maar thuis geweest. Na stage gingen we vaak meteeen zwemmen en daarna terug naar ons huis om daar wat te eten en nog ff wat voor school te doen.
Kortom een paar relaxte dagen.

Nu hebben we weer weekend!:-D En vanavond gaan we uit eten bij zus & zo en daarna weer met onze huisgenootjes naar Havanna lounge.
Nou we zien wel weer wat er dit weekend te doen valt!

Tabeeee!

• 30 September 2010 - 20:46

Marloes O.:

Hee dames,

Leuk om dit te lezen. Fijn dat jullie het naar de zin hebben. Kom je ook nog eens aan het bidden Chantal;-) Lekker chille omstandigheden daar dus. Beetje loungen, beetje zwemmen. Heel veel plezier, geniet er van!

• 01 Oktober 2010 - 07:57

Michelle :

Hey Chantal,

zie je daar al staan zo van ja wat MOET ik nou haha!
    Zal vast allemaal helemaal goed komen, na een paar weken ben je gewend en kun je zelf wel nuttige werkzaamheden verzinnen!
    Hier (bij mij) weinig bijzonderheden tot nu toe...
    Dus ik zou zeggen veel plezier nog ff en tot gauw! (k)

• 01 Oktober 2010 - 09:36

Debby:

Heeeeeey Dames!!

Jullie worden dus een beetje in het diepe gegooit , door alles meteen zelf te gaan doen.. Gewoon rustig blijven hoor.. Naar een paar dagen weet je wel hoe en wat.. en anders gewoon blijven vragen!! Fijn dat de collega's iig leuk zijn.. en dat jullie je verder prima vermaken!! Zet 'm op hè!! En veel plezier!!!
    LIeéfs deb!!

• 01 Oktober 2010 - 13:05

Marlie:

Haaa channie!
    Gaaf joh, Fijn dat alles goed gaat!

Heel veel plezier nog!

Liefs (K)

• 03 Oktober 2010 - 10:47

jullie hebben er wel een lekker weertje bij zo te zien ;) goed voor elkaar.
    fijn dat jullie het er ook mooi hebben, ondanks dat jullie hard aan het werk moeten:)

• 03 Oktober 2010 - 10:55

• 03 Oktober 2010 - 10:55